понеділок, 14 вересня 2020 р.


День українського кіно                             

 Кіно веде свій початок від кінця XIX століття. Його народження і формування збігається з підвищення інтересу до історії людини і людства в цілому. Крім того, доволі швидко було помічено особливу здатність екранного мистецтва впливати на масову свідомість. Відтак історія XX століття прозирається нами значною мірою крізь призму кінокамери, минуле ми бачимо очима людини, озброєної знімальною апаратурою.

Впродовж XX століття українські митці створили власну яскраву кіномистецьку школу, яка збагатила світовий кінематограф і стала надійним підґрунтям для нових здобутків прийдешнього покоління кіномитців.

Завдяки поєднанню незабутніх традицій та творчих зусиль вітчизняних кінематографістів сучасне українське кіно сьогодні активно прокладає шлях на вітчизняні та світові екрани.

Нині кіно переживає складні часи зламу естетичних, ідеологічних та політичних реалій. І тим важливіше озирнутися назад, аби поцінувати талант і натхненний труд фундаторів вітчизняної екранної культури, зусилля їх продовжувачів.


        

        

        

Посилання на фільм "Червоний" : https://youtu.be/bl0hhebOBho

Немає коментарів:

Дописати коментар